Zonnepanelen veldopstelling

Er zijn redenen waarom u geen zonnepanelen op het dak (van uw bedrijfspand) kan plaatsen. Bijvoorbeeld bij een monumentaal pand. Als uw pand oud is en het gewicht van zonnepanelen op het dak niet kan dragen, of bij een ongunstige ligging of schaduw, is het soms beter om te kijken naar alternatieven. Misschien behoort het tot de mogelijkheden om zonnepanelen in het open veld te plaatsen? Dit noemen we een veldopstelling.

Vrijblijvend een offerte op maat voor zonnepanelen in het open veld?

  Ja, dat wil ik  

  • Vakkundige montage door specialisten
  • Advies op maat voor uw situatie
  • Bijdragen aan duurzame energie
  • Besparing op jaarlijkse energierekening

Zonnepanelen in veldopstelling

Open velden zijn uitermate geschikt voor zonnepanelen. Vaak zijn er voldoende vierkante meters beschikbaar en is er genoeg ruimte om de zonnepanelen in de meest gunstige positie ten opzichte van de zon te plaatsen. Een open veld is een ruim begrip. U kunt hierbij denken aan een vrij veld, maar ook aan een braakliggend terrein of een tuin.

In het veld werken meedraaiende zonnepanelen erg goed. Kortom, zonnepanelen in open veld kunnen behoorlijk wat rendement opleveren, omdat er vaak weinig obstakels zijn die schaduw veroorzaken. Bovendien kunnen we de zonnepanelen in een ideale hellingshoek van 30 tot 35 graden monteren. Dit doen we met speciaal daarvoor geschikt montagemateriaal.

Zonnepanelen in open veld – hoe zit dat met wind?

Om af te koelen, hebben zonnepanelen wind nodig. Hoe vreemd het ook klinkt: zonnepanelen presteren minder als ze te heet worden. Wind speelt daarom een belangrijke rol voor een zo optimaal mogelijk rendement. De monteurs van Valk Solar bevestigen de zonnepanelen een bepaalde afstand vanaf de grond zodat de wind de kans krijgt om de zonnepanelen af te koelen.

In Nederland hebben we ook vaak te maken met flinke rukwinden en storm. Zeker wanneer u de zonnepanelen in een open veld wilt plaatsen, is wind een factor waar we rekening mee dienen te houden. Daarom bekijken we altijd de situatie. Een hogere hellingshoek kan veel windbelasting geven. Door de situatie van tevoren goed te bekijken, kunnen we goed inschatten welke fundering de zonnepanelen nodig hebben om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden.

Profiteer van Fiscale voordelen

Denkt u er als ondernemer over om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat er flink wat fiscale voordelen zijn voor bedrijven. Naast de besparing op uw jaarlijkse energiekosten, kunt u de investering tevens afschrijven over een bepaalde termijn. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor verschillende subsidies. Bij Valk Solar informeren wij u graag over de mogelijke financiële voordelen voor uw bedrijf. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vakkundige montage van zonnepanelen

Het monteren van zonnepanelen in een veldopstelling is vakwerk. Wij raden u dan ook aan om dit over te laten aan de monteurs van Valk Solar. Zij zijn gespecialiseerd en zorgen voor vakkundige en veilige installatie van uw zonnepanelen. Met hun expertise zullen zij uw zonnepanelen zonder problemen stevig monteren.

Bent u er klaar voor om zonnepanelen te kopen?

Wij helpen u met plezier verder. Vanzelfsprekend verzorgen wij het hele plaatje voor u. Van eerlijk advies en professionele installatie tot onderhoud en reparatie. We zorgen ervoor dat u er geen omkijken naar heeft.

 

Valk Solar werkt met zonnepanelen van de volgende merken: