Zonnepanelen op een plat dak

U wilt graag zonnepanelen installeren op uw platte dak. Dat is absoluut haalbaar! Zonnepanelen op een plat dak bieden zelfs meer mogelijkheden dan op een schuin dak. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen we de panelen perfect naar het zuiden richten en ze monteren onder de ideale hellingshoek. Hiervoor maken we gebruik van speciaal ontworpen montagemateriaal dat perfect geschikt is voor platte daken.

Vrijblijvend een offerte op maat voor zonnepanelen op uw platte dak?

  Ja, dat wil ik  

  • Vakkundige montage door specialisten
  • Advies op maat voor uw situatie
  • Bijdragen aan duurzame energie
  • Besparing op jaarlijkse energierekening

Voorkom schaduw op uw zonnepanelen

De ideale hellingshoek voor zonnepanelen is 30 tot 35 graden, maar soms kiezen we voor een lagere hellingshoek. Dit gebeurt vooral wanneer we meerdere rijen plaatsen. Voor het rendement is het niet gunstig als de achterste rij schaduw heeft van de voorste rij. Hoe hoger de hellingshoek, hoe meer schaduw. Wanneer het platte dak veel ruimte heeft, kunnen de rijen zonnepanelen met een hogere hellingshoek verder uit elkaar staan waardoor minder schaduw ontstaat. De meeste daken hebben echter beperkt ruimte. Bij Valk Solar geven we u graag persoonlijk advies op maat over zonnepanelen op een plat dak.

Zonnepanelen op een plat dak – hoe zit dat met wind?

Een hogere hellingshoek kan veel windbelasting geven, want hoe hoger de zonnepanelen uitsteken, hoe meer wind er wordt gevangen. Afhankelijk van de situatie is het bij een hellingshoek van 30 tot 35 aan te raden om deze te verzwaren zodat ze niet gaan schuiven. Ligt het platte dak op een locatie die veel wind vangt, dan is het verstandig om de hellingshoek lager te houden. Daarmee voorkomen we dat er veel extra gewicht en ballast op het dak komt te liggen.

Profiteer van Fiscale voordelen

Overweegt u de aanschaf van zonnepanelen? Dan is het goed om te weten dat er aanzienlijke fiscale voordelen zijn voor huiseigenaren. Naast de besparing op uw jaarlijkse energiekosten, geldt sinds 1 januari 2023 een btw-tarief van 0% op zonnepanelen. Dit nultarief is van toepassing als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning. Bovendien kunt u gebruikmaken van de energiebespaarlening voor uw investering. Tot 1 januari 2025 kunt u de zelf opgewekte elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet, wat bekend staat als salderen.

Bij Valk Solar informeren wij u graag over de mogelijke financiële voordelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vakkundige montage van zonnepanelen op een plat dak

Er komt aardig wat kijken bij een goede en vakkundige montage van uw zonnepanelen op een plat dak. U wilt immers dat de zonnepanelen, ook bij hevige windstoten, op hun plek blijven. Bij Valk Solar geven wij advies op maat over de mogelijkheden op uw platte dak. Waar nodig rekenen wij de hoeveelheid nodige ballast voor u uit.

Bent u er klaar voor om zonnepanelen te kopen?

Laat het ons weten, dan helpen we u met plezier verder. Vanzelfsprekend verzorgen wij het hele plaatje voor u. Van eerlijk advies en professionele installatie tot onderhoud en reparatie.

 

Valk Solar werkt met zonnepanelen van de volgende merken: