Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen kopen is een slimme zet. Het is een goede investering en u kunt de kosten makkelijk terugverdienen. Wanneer u op internet op zoek gaat naar informatie over zonnepanelen, kunt u door de bomen het bos niet meer zien. Daarom helpen onze specialisten u graag met klantgericht advies over wat in uw situatie de beste keuze is. Ook willen wij u informeren over de zaken die voor u van belang zijn.

  • Voorzie in uw eigen energieverbruik
  • Verdien de investering terug
  • Bespaar jaarlijks energiekosten

Vraag direct een offerte voor zonnepanelen aan:

Toepassing *
* verplichte velden

Waar wilt u zonnepanelen toepassen?

Zonnepanelen kunnen op diverse plaatsen worden gemonteerd. De beste keuze is afhankelijk van meerdere factoren waarover wij u kunnen informeren. Lees meer over de volgende toepassingen:

Wat kosten zonnepanelen?

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering, maar uiteindelijk kunt u veel kosten besparen. Bovendien draagt u met zonnepanelen bij aan het opwekken van duurzame energie. Bij Valk Solar zijn we ons bewust van de investering en daarom willen we u zo eerlijk en goed mogelijk adviseren. Met ons advies, kunt u de juiste keuze maken.

Door het opwekken van zonne-energie, bespaart u elektriciteitskosten. We geven u een rekenvoorbeeld:

U kiest ervoor om 12 zonnepanelen te installeren op het dak van uw bedrijfspand.

  • Investering: € 3.000,-*, incl. BTW (BTW kunt u terugvragen)
  • De capaciteit per zonnepaneel is 260 WP (Wattpiek). In totaal wekt u dus 3.120 WP aan stroom op.
  • Per jaar leveren de panelen ongeveer 2.652 kWh aan stroom
  • Bij een prijs van € 0,23 per kWh is dat een jaarlijkse besparing van € 610,-
  • € 3.000,- / € 610,- = 4,9 jaar

Conclusie: u kunt de investering in ongeveer 5 jaar terugverdienen.

* BELANGRIJK: bovenstaande is slechts een rekenvoorbeeld. Prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Als u de investering na ongeveer 5 jaar heeft terugverdiend, betekent dit dat u daarna zo’n 20 jaar gratis stroom heeft. Het is dus niet zo gek dat steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen. Wat u echter niet moet vergeten is dat de omvormer (het apparaat dat ervoor zorgt dat de opgewekte energie wordt omgezet in bruikbare stroom) een kortere levensduur heeft dan de zonnepanelen en tussentijds zal moeten worden vervangen. Ook kosten in onderhoud en reparatie kunnen de terugverdientijd wat verlengen.Subsidie – overheid stimuleert duurzame energieDe overheid stimuleert de investering in zonnepanelen. Er moet immers voldaan worden aan de klimaatdoelstellingen. Voor ondernemers is er een aantal interessante landelijke subsidies op zonnepanelen. Bovendien hebben verschillende gemeentes subsidies voor lokale initiatieven op het gebied van zonnepanelen.Bijna alle zakelijke subsidies op zonnepanelen hebben te maken met een extra fiscale aftrek. Uw onderneming zal dus winst moeten maken (of inkomen moeten hebben). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de belastingdruk van de onderneming. De volgende zakelijke subsidies zijn mogelijk bij aanschaf van zonnepanelen:

1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
In Nederland kent men de investeringsaftrek. Voor zonnepanelen kan hiervoor de KIA worden toegepast. Hiermee kunt u een belastingbesparing realiseren. Hoe hoog deze besparing is, is afhankelijk van de investering.

2. Energie-Investeringsaftrek (EIA)
De EIA is een regeling die direct financieel voordeel biedt aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor 2020 is de aftrek 45% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten).

3. SDE++ subsidie
Dit staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie waarbij de focus ligt op de energietransitie (hoeveelheid vermeden CO2). Deze regeling levert een grote bijdrage aan de klimaatdoelstellingen en energietransitie die voor de toekomst zijn opgesteld. Er is wel een aantal voorwaarden waar u als ondernemer aan moet voldoen om in aanmerking te komen van de SDE++ subsidie.

Bij Valk Solar kunnen wij u informeren over de mogelijke subsidies.

 

Salderen – energie leveren aan het energienet

Met zonnepanelen wekt u als ondernemer zelf energie op. Als u meer energie opwekt dan dat u zelf verbruikt, kunt u de overgebleven energie terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dat heet salderen. Uw energieleverancier is wettelijk verplicht om de stroom die wordt terug geleverd door uw bedrijf, te verrekenen met de stroom die door uw bedrijf wordt afgenomen. Dit noemen we ‘salderen’. U betaalt alleen kosten over het gesaldeerde verbruik (afgenomen stroom minus terug geleverde stroom).

Er zijn plannen om de salderingsregeling vanaf 2023 geleidelijk af te bouwen. Wat er precies gaat veranderen is nu nog niet bekend, maar de stroom die u direct zelf gebruikt zal meer waarde hebben dan stroom die u terug levert aan het energienet. Ook wordt eigen gebruik van opgewekte stroom zoveel mogelijk beloond. Wanneer de productie en consumptie van stroom zoveel mogelijk op dezelfde plaats en op hetzelfde tijdstip plaatsvinden, wordt het energienet minder belast en dat bespaart netbeheerkosten.

 

Bent u klaar om zonnepanelen aan te schaffen?

Wij helpen u met plezier verder. U kunt zich ook verder inlezen op deze website. Zo leest u bijvoorbeeld over de verschillende soorten zonnepanelen, diverse toepassingen en we vertellen u meer over installatie, onderhoud en reparatie.

 

Valk Solar werkt met zonnepanelen van de volgende merken: