Zonnepanelen op een schuin dak

Heeft uw woning een schuin dak? Het is heel goed mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een schuin dak en dat komt dan ook relatief vaak voor. Bijkomend voordeel van zonnepanelen op een schuin dak is dat de benodigde hellingshoek reeds aanwezig is. Wanneer het dak ook nog eens naar het zuiden of zuidwesten gericht is, behalen de zonnepanelen een hoog rendement.

Vrijblijvend een offerte op maat voor zonnepanelen op uw schuine dak?

  Ja, dat wil ik  

  • Vakkundige montage door specialisten
  • Advies op maat voor uw situatie
  • Bijdragen aan duurzame energie
  • Besparing op jaarlijkse energierekening

Is het dak van uw woning geschikt voor zonnepanelen?

Wilt u weten of het dak van uw woning geschikt is voor zonnepanelen? Bij Valk Solar kunnen wij dit voor u bekijken en u adviseren. Daarbij letten we uiteraard op de ligging van het dak, maar ook op aanwezige obstakels zoals dakkapel, bomen, schoorsteen, etc. Deze objecten kunnen namelijk schaduw op de zonnepanelen veroorzaken en dat gaat ten koste van het rendement.

Zonnepanelen op een schuin dak – hoe zit dat met wind?

Zonnepanelen kunnen veel wind hebben. Dat moet ook wel in Nederland met de flinke stormen die regelmatig door ons land razen. Zonnepanelen die op de juiste wijze op een schuin dak zijn gemonteerd, kunnen bestand zijn tegen windstoten van 150 km per uur, maar helaas kan het natuurgeweld alsnog schade aanrichten aan de zonnepanelen. Om zoveel mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen, hechten we bij Valk Solar veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. We werken dan ook uitsluitend met kwalitatieve producten en materialen.

Voor een optimaal rendement, dienen de zonnepanalen afgekoeld te worden. Tussen het schuine dak en de zonnepanelen zit wat ruimte waar de wind tussendoor kan. De wind is belangrijk voor het afkoelen van de zonnepanelen.

Profiteer van Fiscale voordelen

Denkt u er over om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning? Dan is het goed om te weten dat er aanzienlijke fiscale voordelen zijn voor huiseigenaren. Naast de besparing op uw jaarlijkse energiekosten, geldt sinds 1 januari 2023 een btw-tarief van 0% op zonnepanelen. Dit nultarief is van toepassing als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning. Bovendien kunt u gebruikmaken van de energiebespaarlening voor uw investering. Tot 1 januari 2025 kunt u de zelf opgewekte elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet, wat bekend staat als salderen.

Bij Valk Solar informeren wij u graag over de mogelijke financiële voordelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vakkundige montage van zonnepanelen op een schuin dak

Er komt aardig wat kijken bij een goede en vakkundige montage van uw zonnepanelen op een schuin dak. U wilt immers dat de zonnepanelen, ook bij hevige windstoten, op hun plek blijven. Bij montage op schuine daken gebruiken we bij Valk Solar een montagerails. Deze wordt stevig op het dak bevestigd met een dakhaak. Op deze rails worden de zonnepanelen professioneel gemonteerd.

Bent u er klaar voor om zonnepanelen te kopen?

Laat het ons weten, dan helpen we u met plezier verder. Vanzelfsprekend verzorgen wij het hele plaatje voor u. Van eerlijk advies en professionele installatie tot onderhoud en reparatie. Daar heeft u geen omkijken naar!

 

Valk Solar werkt met zonnepanelen van de volgende merken: