Meedraaiende zonnepanelen

Zoals veel technologie, staat ook die van zonnepanelen en bijbehorende montagesystemen niet stil. Innovaties volgen elkaar snel op. Tegenwoordig zijn de meedraaiende zonnepanelen niet nieuw meer, maar wel heel effectief. Vooral wanneer u kiest voor zonnepanelen op uw platte dak, in de tuin of in een open veld, kunnen meedraaiende zonnepanelen zorgen voor een hoger rendement op een kleiner oppervlak.

Vrijblijvend een offerte op maat voor meedraaiende zonnepanelen?

  Ja, dat wil ik  

  • Vakkundige montage door specialisten
  • Advies op maat voor uw situatie
  • Bijdragen aan duurzame energie
  • Besparing op jaarlijkse energierekening

Hoe werken meedraaiende zonnepanelen?

Meedraaiende zonnepanelen zijn erg slim en hoeven niet richting het zuiden gemonteerd te worden. Zij volgen zelf de zon en zorgen er op die manier voor dat u zoveel mogelijk rendement behaalt. De zonnepanelen kunnen zowel in horizontale als in verticale richting bewegen. Ook kunnen de panelen kantelen. Dat stelt ze in staat om continu richting de zon te bewegen.

Wanneer er sprake is van harde wind, zullen de panelen zelf in een vlakke stand bewegen. Door plat te liggen, vangen ze minder wind en wordt eventuele schade beperkt. Ook bij bewolking zullen de panelen vlak gaan liggen om op die manier toch zoveel mogelijk licht op te vangen.

Aanschaf van meedraaiende zonnepanelen

U kunt zich vast voorstellen dat de meedraai techniek ingewikkeld is waardoor de aanschafprijs hoger ligt dan bij ‘gewone’ zonnepanelen. Maar door het draaisysteem vangt de installatie ook meer zon en kan de opbrengst zelfs 20 tot 50 procent hoger zijn. Dit betekent dat u de investering ook sneller kunt terugverdienen. Voor een offerte op maat, maken we graag een afspraak om de situatie in kaart te brengen.

Valk Solar Tracker Systeem

Voor de installatie van meedraaiende zonnepanelen, heeft Valk Solar zelf een systeem ontwikkeld: De Valk Solar Tracker® Field. Dit is een zeer effectief één-assig volgsysteem. Zowel uit onderzoek als uit de praktijk blijkt dat de oost-west beweging van een tracker-systeem verhoudingsgewijs het meeste rendementsvoordeel oplevert. Doordat er minder bewegende onderdelen en elektronische componenten nodig zijn, heeft het systeem alleen een periodieke inspectie nodig om goed te functioneren.

Het zonnepaneelsysteem van meedraaiende zonnepanelen staat de hele dag in de meest ideale stand op de zon gericht. Daarmee levert het maximale rendement op. In combinatie met de lange levensduur van het systeem, zijn meedraaiende zonnepanelen een zeer goede investering.

Profiteer van Fiscale voordelen

Denkt u er als ondernemer over om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat er flink wat fiscale voordelen zijn voor bedrijven. Naast de besparing op uw jaarlijkse energiekosten, kunt u de investering tevens afschrijven over een bepaalde termijn. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor verschillende subsidies. Bij Valk Solar informeren wij u graag over de mogelijke financiële voordelen voor uw bedrijf. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vakkundige montage van meedraaiende zonnepanelen

Het monteren van meedraaiende zonnepanelen is vakwerk. Wij raden u dan ook aan om dit over te laten aan de monteurs van Valk Solar. Zij zijn gespecialiseerd en zorgen voor vakkundige en veilige installatie van uw zonnepanelen. Met hun expertise zullen zij uw zonnepanelen zonder problemen stevig monteren zodat zij bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Bent u er klaar voor om zonnepanelen te kopen?

Laat het ons weten, dan helpen we u met plezier verder. Vanzelfsprekend verzorgen wij het hele plaatje voor u. Van eerlijk advies en professionele installatie tot onderhoud en reparatie. We zorgen ervoor dat u er geen omkijken naar heeft.

 

Valk Solar werkt met zonnepanelen van de volgende merken: